Structured data voor vacatures en vacatureschema markup

Structured data voor vacatures en vacatureschema markup zijn essentiële elementen geworden in de wereld van online recruitment. Met behulp van gestructureerde gegevens kunnen zoekmachines en andere platforms vacatures beter begrijpen en weergeven, waardoor werkzoekenden gemakkelijker relevante vacatures kunnen vinden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van structured data voor vacatures en hoe vacatureschema markup kan worden gebruikt om de zichtbaarheid van vacatures te vergroten.

Wat is structured data?

Structured data, ook wel bekend als gestructureerde gegevens, is een manier om informatie op een gestructureerde en georganiseerde manier te presenteren, zodat zoekmachines deze beter kunnen begrijpen. Het maakt gebruik van een specifieke opmaaktaal, zoals JSON-LD of Microdata, om context en betekenis toe te voegen aan de inhoud van een webpagina. Hierdoor kunnen zoekmachines de inhoud beter begrijpen en relevante resultaten weergeven aan gebruikers.

Met structured data kunnen verschillende soorten informatie worden gemarkeerd, waaronder evenementen, recepten, beoordelingen en natuurlijk vacatures. Door vacatures te markeren met structured data, kunnen zoekmachines de belangrijkste details van een vacature begrijpen, zoals de functietitel, locatie, salaris, vereisten en sollicitatieprocedure.

Wat is vacatureschema markup?

Vacatureschema markup is een specifieke vorm van structured data die wordt gebruikt om vacatures te markeren op webpagina’s. Het maakt gebruik van gestructureerde gegevens om de belangrijkste details van een vacature te definiëren en te structureren, zodat zoekmachines deze informatie beter kunnen begrijpen.

Met vacatureschema markup kunnen werkgevers en recruiters specifieke informatie over een vacature verstrekken, zoals de functietitel, locatie, salaris, vereisten, werkuren en meer. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt door zoekmachines om vacatures weer te geven in speciale zoekresultaten, zoals de “Vacatures” sectie van Google.

Waarom is structured data voor vacatures belangrijk?

Structured data voor vacatures is belangrijk omdat het de zichtbaarheid en vindbaarheid van vacatures vergroot. Door vacatures te markeren met gestructureerde gegevens, kunnen zoekmachines deze beter begrijpen en weergeven aan gebruikers die op zoek zijn naar relevante vacatures.

Wanneer een vacature is gemarkeerd met structured data, kan deze worden weergegeven in speciale zoekresultaten, zoals de “Vacatures” sectie van Google. Dit verhoogt de kans dat werkzoekenden de vacature zien en erop klikken. Bovendien kunnen zoekmachines de belangrijkste details van een vacature, zoals de functietitel en locatie, gebruiken om de vacature te koppelen aan relevante zoekopdrachten.

Daarnaast kan structured data voor vacatures ook worden gebruikt door andere platforms en diensten, zoals jobboards en recruitment-aggregators. Deze platforms kunnen de gestructureerde gegevens gebruiken om vacatures automatisch te importeren en weer te geven, waardoor het bereik van de vacature wordt vergroot.

Hoe gebruik je vacatureschema markup?

Om vacatureschema markup te gebruiken, moet je de juiste gestructureerde gegevens toevoegen aan de HTML-code van je vacaturepagina. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de opmaaktaal die je gebruikt.

De meest gebruikte opmaaktalen voor vacatureschema markup zijn JSON-LD en Microdata. JSON-LD is een opmaaktaal die gebruikmaakt van JavaScript-objectnotatie en wordt aanbevolen door Google. Microdata is een andere opmaaktaal die direct in de HTML-code wordt ingevoegd.

Om JSON-LD te gebruiken, voeg je een scripttag toe aan de headsectie van je HTML-pagina. Binnen het scripttag voeg je de gestructureerde gegevens toe volgens het vacatureschema. Hier is een voorbeeld van hoe een JSON-LD-scripttag eruit kan zien:

<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "https://schema.org/",
 "@type": "JobPosting",
 "title": "Software Engineer",
 "description": "We are looking for a skilled software engineer to join our team.",
 "hiringOrganization": {
  "@type": "Organization",
  "name": "Example Company",
  "sameAs": "https://www.example.com"
 },
 "jobLocation": {
  "@type": "Place",
  "address": {
   "@type": "PostalAddress",
   "streetAddress": "123 Main St",
   "addressLocality": "City",
   "addressRegion": "State",
   "postalCode": "12345",
   "addressCountry": "Country"
  }
 },
 "employmentType": "Full-time",
 "validThrough": "2022-12-31",
 "salaryCurrency": "USD",
 "baseSalary": {
  "@type": "MonetaryAmount",
  "currency": "USD",
  "value": {
   "@type": "QuantitativeValue",
   "value": 50000,
   "unitText": "YEAR"
  }
 }
}
</script>

Om Microdata te gebruiken, voeg je de juiste attributen toe aan de HTML-elementen van je vacaturepagina. Hier is een voorbeeld van hoe je Microdata kunt gebruiken om een vacature te markeren:

<div itemscope itemtype="http://schema.org/JobPosting">
 <h2 itemprop="title">Software Engineer</h2>
 <p itemprop="description">We are looking for a skilled software engineer to join our team.</p>
 <div itemprop="hiringOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization">
  <p itemprop="name">Example Company</p>
  <a itemprop="sameAs" href="https://www.example.com">https://www.example.com</a>
 </div>
 <div itemprop="jobLocation" itemscope itemtype="http://schema.org/Place">
  <div itemprop="address" itemscope itemtype="http://schema.org/PostalAddress">
   <p itemprop="streetAddress">123 Main St</p>
   <p itemprop="addressLocality">City</p>
   <p itemprop="addressRegion">State</p>
   <p itemprop="postalCode">12345</p>
   <p itemprop="addressCountry">Country</p>
  </div>
 </div>
 <p itemprop="employmentType">Full-time</p>
 <meta itemprop="validThrough" content="2022-12-31">
 <div itemprop="baseSalary" itemscope itemtype="http://schema.org/MonetaryAmount">
  <meta itemprop="currency" content="USD">
  <div itemprop="value" itemscope itemtype="http://schema.org/QuantitativeValue">
   <meta itemprop="value" content="50000">
   <meta itemprop="unitText" content="YEAR">
  </div>
 </div>
</div>

Door gestructureerde gegevens toe te voegen aan je vacaturepagina, geef je zoekmachines de mogelijkheid om de belangrijkste details van je vacature te begrijpen en weer te geven aan gebruikers. Dit kan leiden tot een hogere zichtbaarheid en meer klikken op je vacatures.

Conclusie

Structured data voor vacatures en vacatureschema markup zijn belangrijke tools geworden in de wereld van online recruitment. Door vacatures te markeren met gestructureerde gegevens, kunnen zoekmachines en andere platforms vacatures beter begrijpen en weergeven aan werkzoekenden. Dit vergroot de zichtbaarheid en vindbaarheid van vacatures, wat resulteert in meer relevante sollicitaties.

Of je nu een werkgever, recruiter of jobboard bent, het gebruik van structured data voor vacatures en vacatureschema markup is een essentiële stap om je vacatures te optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers. Door de juiste gestructureerde gegevens toe te voegen aan je vacaturepagina’s, vergroot je de kans dat werkzoekenden je vacatures vinden en erop solliciteren.

Begin vandaag nog met het implementeren van structured data voor vacatures en ontdek de voordelen van een betere zichtbaarheid en vindbaarheid van je vacatures!

Plaats een reactie