Het opbouwen van lokale backlinks met merkvermeldingen

Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ze helpen zoekmachines zoals Google om de autoriteit en relevantie van een website te bepalen. Het opbouwen van backlinks is echter geen eenvoudige taak. Het vereist strategie, consistentie en creativiteit. In dit artikel zullen we ons richten op het opbouwen van lokale backlinks met merkvermeldingen, een effectieve manier om de online zichtbaarheid van een lokaal bedrijf te vergroten.

Wat zijn lokale backlinks met merkvermeldingen?

Lokale backlinks met merkvermeldingen zijn links van andere websites naar jouw website, waarbij jouw merknaam wordt genoemd. Deze links zijn afkomstig van lokale bronnen, zoals lokale bedrijvengidsen, nieuwswebsites, blogs en sociale media. Het doel van deze backlinks is om de online aanwezigheid van jouw bedrijf in de lokale gemeenschap te versterken.

Waarom zijn lokale backlinks met merkvermeldingen belangrijk?

Lokale backlinks met merkvermeldingen zijn belangrijk om verschillende redenen:

 • Verhoogde zichtbaarheid: Door lokale backlinks te verkrijgen, vergroot je de kans dat jouw website wordt gezien door mensen in jouw lokale gemeenschap. Dit kan leiden tot meer verkeer naar jouw website en potentiële klanten.
 • Verbeterde lokale SEO: Lokale backlinks met merkvermeldingen dragen bij aan de lokale SEO van jouw website. Zoekmachines hechten waarde aan lokale signalen, zoals lokale links, om de relevantie van een website voor een specifieke locatie te bepalen.
 • Opbouw van autoriteit: Door jouw merknaam te laten noemen op andere lokale websites, bouw je autoriteit op in jouw lokale markt. Dit kan jouw geloofwaardigheid vergroten en potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

Hoe bouw je lokale backlinks met merkvermeldingen op?

Het opbouwen van lokale backlinks met merkvermeldingen vereist een gestructureerde aanpak. Hier zijn enkele strategieën die je kunt gebruiken:

 1. Registreer jouw bedrijf bij lokale bedrijvengidsen: Meld jouw bedrijf aan bij lokale bedrijvengidsen zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp en Bing Places. Deze platforms stellen je in staat om jouw bedrijfsinformatie te vermelden en een link naar jouw website toe te voegen.
 2. Werk samen met lokale influencers: Identificeer invloedrijke personen in jouw lokale gemeenschap, zoals bloggers, vloggers en sociale media-influencers. Benader hen en bied aan om samen te werken aan content waarin jouw merk wordt genoemd. Dit kan resulteren in waardevolle backlinks en exposure.
 3. Creëer lokale content: Maak content die specifiek gericht is op jouw lokale gemeenschap. Dit kan bijvoorbeeld een blogpost zijn over lokale evenementen, bezienswaardigheden of nieuws. Door waardevolle lokale content te bieden, vergroot je de kans dat andere lokale websites naar jouw website linken.
 4. Werk samen met lokale organisaties: Zoek naar mogelijkheden om samen te werken met lokale organisaties, zoals liefdadigheidsinstellingen, scholen of sportteams. Sponsor evenementen of doneer aan goede doelen. Deze samenwerkingen kunnen leiden tot vermeldingen en backlinks op hun websites.
 5. Benader lokale media: Stuur persberichten naar lokale nieuwswebsites en kranten over nieuwe producten, diensten of evenementen van jouw bedrijf. Als jouw verhaal nieuwswaardig is, kunnen ze erover schrijven en een link naar jouw website opnemen.

Belangrijke tips voor het opbouwen van lokale backlinks met merkvermeldingen

Naast de bovengenoemde strategieën zijn er enkele belangrijke tips die je moet volgen bij het opbouwen van lokale backlinks met merkvermeldingen:

 • Wees consistent: Het opbouwen van backlinks is een doorlopend proces. Blijf consistent in jouw inspanningen en blijf nieuwe lokale backlinks verkrijgen.
 • Focus op kwaliteit: Richt je op het verkrijgen van backlinks van hoge kwaliteit in plaats van op kwantiteit. Backlinks van relevante en betrouwbare lokale bronnen hebben meer waarde voor jouw website.
 • Monitor jouw backlinks: Houd bij welke websites naar jouw website linken en controleer regelmatig of de links nog steeds actief zijn. Als een link niet meer werkt, neem dan contact op met de website-eigenaar om het probleem op te lossen.
 • Gebruik een gevarieerde ankertekst: Wanneer andere websites naar jouw website linken, vraag dan om variatie in de ankertekst. Dit zorgt voor een natuurlijk linkprofiel en voorkomt overoptimalisatie.

Conclusie

Het opbouwen van lokale backlinks met merkvermeldingen is een effectieve strategie om de online zichtbaarheid van een lokaal bedrijf te vergroten. Door lokale backlinks te verkrijgen, vergroot je de zichtbaarheid, verbeter je de lokale SEO en bouw je autoriteit op in jouw lokale markt. Volg de strategieën en tips in dit artikel om jouw lokale backlinkprofiel te versterken en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Plaats een reactie