Het gebruik van lokale schema markup voor betere rangschikkingen

Het gebruik van lokale schema markup kan een effectieve strategie zijn om betere rangschikkingen in zoekmachines te behalen. Schema markup is een vorm van gestructureerde gegevens die aan webpagina’s wordt toegevoegd om zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen. Lokale schema markup is specifiek gericht op het verbeteren van de zichtbaarheid van lokale bedrijven in zoekresultaten.

Wat is lokale schema markup?

Lokale schema markup is een specifieke vorm van schema markup die wordt gebruikt om informatie over lokale bedrijven te structureren. Het maakt gebruik van gestructureerde gegevens om zoekmachines te voorzien van belangrijke details zoals bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden en beoordelingen. Door deze informatie op een gestructureerde manier aan te bieden, kunnen zoekmachines deze gegevens gemakkelijker begrijpen en weergeven in zoekresultaten.

Voordelen van lokale schema markup

Het gebruik van lokale schema markup biedt verschillende voordelen voor bedrijven die lokaal actief zijn:

  • Betere zichtbaarheid: Door het toevoegen van gestructureerde gegevens aan de website van een lokaal bedrijf, kan het beter worden begrepen door zoekmachines. Dit kan leiden tot een betere zichtbaarheid in lokale zoekresultaten.
  • Meer relevante informatie in zoekresultaten: Lokale schema markup stelt zoekmachines in staat om belangrijke details over een bedrijf weer te geven in zoekresultaten, zoals openingstijden, adres en telefoonnummer. Dit helpt potentiële klanten om snel relevante informatie te vinden.
  • Verhoogde klikfrequentie: Door het tonen van extra informatie in zoekresultaten, kan lokale schema markup de klikfrequentie verhogen. Potentiële klanten kunnen sneller beslissen om op een link te klikken als ze de benodigde informatie al in de zoekresultaten zien.
  • Verbeterde gebruikerservaring: Door gestructureerde gegevens toe te voegen, kunnen zoekmachines de inhoud van een website beter begrijpen en relevante informatie weergeven aan gebruikers. Dit verbetert de algehele gebruikerservaring en kan leiden tot meer tevreden klanten.

Hoe lokale schema markup toe te passen

Het toepassen van lokale schema markup op een website vereist enige technische kennis, maar kan de moeite waard zijn voor bedrijven die lokaal actief zijn. Hier zijn enkele stappen om lokale schema markup toe te passen:

  1. Identificeer relevante gegevens: Bepaal welke informatie relevant is voor uw bedrijf, zoals bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden en beoordelingen.
  2. Kies het juiste schema type: Er zijn verschillende schema types beschikbaar voor lokale bedrijven, zoals LocalBusiness, Restaurant en Dentist. Kies het schema type dat het beste past bij uw bedrijf.
  3. Implementeer de schema markup: Voeg de schema markup toe aan de HTML-code van uw website. Dit kan handmatig worden gedaan of met behulp van een schema markup generator.
  4. Test de markup: Gebruik een gestructureerde gegevens testtool van Google om te controleren of de schema markup correct is geïmplementeerd en wordt herkend door zoekmachines.
  5. Monitor de prestaties: Houd de prestaties van uw website in de gaten nadat u de lokale schema markup heeft toegepast. Controleer of de zichtbaarheid in zoekresultaten is verbeterd en of er meer verkeer naar uw website komt.

Conclusie

Het gebruik van lokale schema markup kan een effectieve strategie zijn om betere rangschikkingen in zoekmachines te behalen voor lokale bedrijven. Door gestructureerde gegevens toe te voegen aan de website, kunnen zoekmachines de inhoud beter begrijpen en relevante informatie weergeven in zoekresultaten. Dit kan leiden tot een betere zichtbaarheid, meer relevante informatie in zoekresultaten, een verhoogde klikfrequentie en een verbeterde gebruikerservaring. Het toepassen van lokale schema markup vereist enige technische kennis, maar kan de moeite waard zijn voor bedrijven die lokaal actief zijn.

Plaats een reactie