Fouten bij het implementeren van gestructureerde data vermijden

Gestructureerde data is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) geworden. Het helpt zoekmachines om de inhoud van een website beter te begrijpen en te indexeren. Door gestructureerde data toe te voegen aan webpagina’s, kunnen zoekmachines de informatie op een meer georganiseerde en gestructureerde manier weergeven in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot een betere zichtbaarheid en hogere klikfrequenties.

Het implementeren van gestructureerde data kan echter complex zijn en er zijn veel fouten die gemaakt kunnen worden. Deze fouten kunnen de effectiviteit van gestructureerde data verminderen of zelfs schadelijk zijn voor de SEO van een website. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende fouten bespreken die vermeden moeten worden bij het implementeren van gestructureerde data.

1. Onjuiste implementatie van het schema

Een van de meest voorkomende fouten bij het implementeren van gestructureerde data is het gebruik van het verkeerde schema. Er zijn verschillende schema’s beschikbaar, zoals Schema.org, JSON-LD en Microdata. Het is belangrijk om het juiste schema te kiezen dat het beste past bij de inhoud van de webpagina.

Daarnaast is het van cruciaal belang om het schema correct te implementeren volgens de richtlijnen van het gekozen schema. Dit omvat het correct plaatsen van de tags en het invullen van de vereiste velden. Het niet naleven van de richtlijnen kan leiden tot onjuiste weergave van gestructureerde gegevens in de zoekresultaten.

2. Ontbrekende of onvolledige gestructureerde data

Een andere veelgemaakte fout is het niet toevoegen van gestructureerde data aan alle relevante pagina’s van een website. Het is belangrijk om gestructureerde data toe te voegen aan alle belangrijke pagina’s, inclusief productpagina’s, blogposts en contactpagina’s. Het ontbreken van gestructureerde data op belangrijke pagina’s kan de zichtbaarheid van de website in de zoekresultaten beperken.

Bovendien is het essentieel om alle relevante informatie op te nemen in de gestructureerde data. Dit omvat details zoals productprijzen, beoordelingen, openingstijden en locatiegegevens. Het niet opnemen van deze informatie kan de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en de effectiviteit van gestructureerde data verminderen.

3. Onjuiste of misleidende gestructureerde data

Een andere fout die vaak wordt gemaakt, is het gebruik van onjuiste of misleidende gestructureerde data. Het is belangrijk om alleen gestructureerde data toe te voegen die overeenkomt met de werkelijke inhoud van de webpagina. Het toevoegen van onjuiste of misleidende gestructureerde data kan leiden tot een lagere rangschikking in de zoekresultaten en kan zelfs resulteren in een straf van zoekmachines.

Daarnaast is het belangrijk om gestructureerde data regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de actuele inhoud van de webpagina’s. Het niet bijwerken van gestructureerde data kan leiden tot inconsistenties tussen de gestructureerde data en de werkelijke inhoud, wat de gebruikerservaring negatief kan beïnvloeden.

4. Geen controle op fouten en waarschuwingen

Het is van cruciaal belang om regelmatig de gestructureerde data van een website te controleren op fouten en waarschuwingen. Er zijn verschillende tools beschikbaar, zoals de Structured Data Testing Tool van Google, die kunnen helpen bij het identificeren van eventuele problemen met de gestructureerde data.

Het negeren van fouten en waarschuwingen kan leiden tot onjuiste weergave van gestructureerde gegevens in de zoekresultaten. Het is belangrijk om eventuele fouten te corrigeren en ervoor te zorgen dat de gestructureerde data correct wordt weergegeven.

5. Geen monitoring van prestaties

Tenslotte is het belangrijk om de prestaties van gestructureerde data regelmatig te monitoren. Dit omvat het controleren van de zichtbaarheid en klikfrequenties van gestructureerde gegevens in de zoekresultaten. Door de prestaties te monitoren, kunnen eventuele problemen of verbeterpunten worden geïdentificeerd en aangepakt.

Daarnaast is het belangrijk om de prestaties van gestructureerde data te vergelijken met andere SEO-metrics, zoals organisch verkeer en conversieratio’s. Dit kan helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van gestructureerde data en het identificeren van eventuele optimalisatiemogelijkheden.

Conclusie

Het implementeren van gestructureerde data is een belangrijke stap in het verbeteren van de SEO van een website. Het vermijden van fouten bij het implementeren van gestructureerde data is essentieel om de effectiviteit ervan te waarborgen. Door het juiste schema te kiezen, gestructureerde data toe te voegen aan alle relevante pagina’s, correcte en actuele informatie te verstrekken, fouten en waarschuwingen te controleren en de prestaties te monitoren, kan de impact van gestructureerde data op de zichtbaarheid en klikfrequenties in de zoekresultaten worden gemaximaliseerd.

Plaats een reactie