Bloggen voor contentrecycling en repurposing

Bloggen is een krachtige manier om waardevolle content te creëren en te delen met je doelgroep. Maar wist je dat je je blogposts ook kunt gebruiken voor contentrecycling en repurposing? In dit artikel zullen we bespreken wat contentrecycling en repurposing inhouden en hoe je deze strategieën kunt toepassen op je blogposts.

Wat is contentrecycling?

Contentrecycling is het proces waarbij je bestaande content hergebruikt en aanpast om nieuwe content te creëren. Het gaat hierbij niet alleen om het kopiëren en plakken van je oude content, maar om het herzien, bijwerken en verbeteren ervan. Door je bestaande content te recyclen, kun je nieuwe waardevolle informatie bieden aan je lezers en je blogpost een nieuw leven geven.

Wat is repurposing?

Repurposing is het proces waarbij je je bestaande content aanpast en omzet naar een ander formaat of medium. Hierbij kun je denken aan het omzetten van een blogpost naar een video, podcast, infographic of e-book. Door je content op verschillende manieren te repurposen, kun je een breder publiek bereiken en je boodschap op verschillende kanalen verspreiden.

Waarom zou je je blogposts recyclen en repurposen?

Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard is om je blogposts te recyclen en repurposen:

 • Meer exposure: Door je content op verschillende kanalen te verspreiden, vergroot je je bereik en krijg je meer exposure voor je blog.
 • Meer verkeer: Door je content te recyclen en repurposen, kun je nieuwe doelgroepen aantrekken en meer verkeer naar je blog genereren.
 • Meer autoriteit: Door je content te hergebruiken en aan te passen, kun je jezelf positioneren als een expert op jouw vakgebied en meer autoriteit opbouwen.
 • Tijdsbesparing: Het recyclen en repurposen van je content kan je veel tijd besparen, omdat je niet steeds helemaal opnieuw hoeft te beginnen met het creëren van nieuwe content.

Hoe kun je je blogposts recyclen?

Er zijn verschillende manieren waarop je je blogposts kunt recyclen:

 1. Update je oude blogposts: Ga door je archief en kijk welke blogposts nog steeds relevant zijn. Werk ze bij met nieuwe informatie, voeg extra tips toe of verwijder verouderde informatie.
 2. Maak een samenvatting: Schrijf een samenvatting van je blogpost en deel deze op sociale media of in je nieuwsbrief. Zo kun je je oude content opnieuw onder de aandacht brengen.
 3. Maak een serie: Bundel meerdere gerelateerde blogposts tot een serie en publiceer deze opnieuw. Voeg eventueel nieuwe informatie toe om de serie nog waardevoller te maken.
 4. Maak een infographic: Gebruik de belangrijkste punten uit je blogpost om een infographic te maken. Infographics zijn visueel aantrekkelijk en kunnen gemakkelijk gedeeld worden op sociale media.

Hoe kun je je blogposts repurposen?

Naast het recyclen van je blogposts, kun je ze ook repurposen naar andere formaten of media:

 1. Maak een video: Neem je blogpost als basis en maak er een video van. Je kunt de belangrijkste punten uit je blogpost bespreken of een tutorial geven.
 2. Start een podcast: Lees je blogpost voor en voeg extra inzichten of interviews toe. Zo kun je je blogpost omzetten naar een podcastaflevering.
 3. Maak een e-book: Bundel meerdere gerelateerde blogposts tot een e-book. Voeg extra informatie toe en maak er een waardevolle bron van.
 4. Gebruik je blogpost als basis voor een presentatie: Gebruik de inhoud van je blogpost om een presentatie te maken. Dit kun je gebruiken voor webinars, workshops of conferenties.

Conclusie

Bloggen voor contentrecycling en repurposing is een effectieve strategie om meer exposure, verkeer en autoriteit te genereren. Door je blogposts te recyclen en repurposen, kun je je content opnieuw onder de aandacht brengen, nieuwe doelgroepen bereiken en jezelf positioneren als een expert. Experimenteer met verschillende manieren om je content te hergebruiken en ontdek wat het beste werkt voor jou en je blog.

Plaats een reactie